PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7168.jpeg
Foto: stocking / 123RF
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) 20.novembrī tiks pasniegta Kultūras ministrijas (KM) balva kultūrizglītībā. 

To par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs saņems 30 audzēkņi un viņu skolotāji no 16 izglītības iestādēm.

Šī gada laureāti ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Vācijā un Latvijā, mākslas konkursos Taivānā, Slovēnijā, Polijā un Vācijā, kā arī dejā Itālijā un Latvijā, ziņu aģentūru LETA informēLatvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

KM apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs iedibināts 1998.gadā un šogad tiks pasniegts 16.reizi.

Katru gadu laureātu vidū ir Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi, bet mākslas jomā jau vairākus gadus sastopami Jūrmalas Mākslas skolas un Tukuma Mākslas skolas audzēkņi. Šogad laureātu vidū ir arī audzēkņi no Babītes Mūzikas skolas, Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas, J.Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas, Rīgas Doma kora skolas, Valmieras Mūzikas skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas, pamatskolas Rīdze, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jēkabpils Mākslas skolas un Aknīstes vidusskolas.

Šogad apbalvojumam tika saņemti 148 pieteikumi, kurus izskatīja KM izveidota žūrija Latvijas Nacionālā kultūras centra direktora pienākumu izpildītājas Mārītes Grebzdes vadībā. Komisijas sastāvā bija arī KM, Latvijas Mākslas akadēmijas, JVLMA, Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.