PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6838.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
11 jaunie Latvijas profesionāļi ir devušies uz Franciju, Lilli, kur no 2. līdz 4. oktobrim piedalīsies profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2014.

Francijā jaunieši apliecinās savas profesionālās spējas un zināšanas, pārstāvot Latviju Eiropas lielākajā un prestižākajā prasmju konkursā.

Šodien notiks vērienīgs EuroSkills 2014 atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies Latvijas valsts delegācija, konkursanti un eksperti. No 2. līdz 4. oktobrim jauniešiem būs jāpierāda savas profesionālās zināšanas un spējas, sacenšoties ar vairāk nekā 400 jaunajiem profesionāļiem no 25 Eiropas valstīm. Savukārt labākie būs zināmi svētdien, 5.oktobrī, kad oficiālajā noslēguma ceremonijā tiks sveikti uzvarētāji un pasniegtas medaļas, informē Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Linda Kapustinska.

Starptautiskajā konkursā Latviju 8 profesijās pārstāvēs 11 jaunieši:

  • Annija Kalnbirze un Simona Zelča – modes tehnoloģijas;
  • Guntis Šusts, Uvis Grava un Elvis Pētersons – informācijas un komunikācijas tehnoloģijas;
  • Artūrs Krapāns – web lapu dizains;
  • Līva Trasūne – grafiskais dizains;
  • Maksims Ivancovs – elektroinstalācijas;
  • Roberts Lācis   – lauksaimniecības tehnika;
  • Haralds Saušs   – ēdināšanas pakalpojumi (pavārs);
  • Mārtiņš Kukojs – restorāna pakalpojumi (viesmīlis).

Starptautiskais jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills notiek katru otro gadu, mijoties ar pasaules konkursu WorldSkills. Latvija šajos konkursos piedalās no 2008. gada. EuroSkills var piedalīties jaunie profesionāļi vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi vecumā līdz 25 gadiem. Nosacījumi paredz, ka jaunietis tikai vienu reizi dzīvē drīkst startēt šajās sacensībās.

Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, celt profesiju un profesionālās izglītības prestižu, demonstrēt un godināt jauniešu izcilību, kā arī profesionāli orientēt jauniešus, kuriem jāizvēlas savs tālākais izglītības un karjeras attīstības ceļš.