PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

6524.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Ir noslēgusies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) EuroSkills 2014 dalībnieku atlase, kurā noskaidrots Latvijas komandas sastāvs.

Vairāki simti Eiropas talantīgāko jauniešu no 2. līdz 4.oktobrim Francijā demonstrēs savas amata prasmes, lai startētu jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills. No Latvijas prestižajā konkursā piedalīsies 11 jaunieši, pārstāvot valsti 8 disciplīnās: 

  • modes tehnoloģijas (Annija Kalnbirze no Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas un Simona Zelča no Ogres Tehnikuma),
  • web lapu dizains (Artūrs Krapāns no Rīgas Tehniskās koledžas),
  • informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (Guntis Šusts no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Uvis Grava no Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma, Elvis Pētersons no Rīgas Valsts tehnikuma),
  • grafiskais dizains (Līva Trasūne no Rīgas Amatniecības vidusskolas),
  • elektroinstalācijas (Maksims Ivancovs no Rīgas Tehniskās koledžas),
  • lauksaimniecības tehnika (Roberts Lācis no Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma),
  • ēdināšanas pakalpojumi (pavārs) (Haralds Saušs no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma),
  • restorāna pakalpojumi (viesmīlis) (Mārtiņš Kukojs no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma). 

“Apsveicam visus jauniešus, kuri iekļuvuši Latvijas komandā! Nokļūstot EuroSkills 2014 konkursā Francijā, viņiem būs jāspēj patstāvīgi risināt problēmsituācijas, iekļauties stingri noteiktos laika rāmjos, noteikt prioritātes, aizmirst neveiksmes vai neizdošanās un mērķtiecīgi virzīties uz priekšu. Neapšaubāmi, šāds konkurss norūda ne vien profesionāli, bet arī emocionāli,” sacīja Dita Traidās, Latvijas komandas vadītāja, WorldSkills Europe valdes pārstāve un VIAA direktore.

EuroSkills var piedalīties jaunie profesionāļi vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi vecumā līdz 25 gadiem. Latvija šajā konkursā piedalās no 2008. gada. Nosacījumi paredz, ka jaunietis tikai vienu reizi dzīvē drīkst startēt šajās sacensībās. Konkursu organizē WorldSkills Europe, lai veicinātu sasniegumus profesionālajā izglītībā, attīstītu un veicinātu izcilas profesionālās prasmes un iemaņas, informē Linda Kapustinska, VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Aktualitātēm sagatavošanas procesā var sekot līdzi SkillsLatviaFacebook profilā un VIAA mājaslapā.