PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

6697.jpeg
Foto: photodeti / 123RF
Eiropas jauno satiksmes dalībnieku sacensībās Norvēģijas pilsētā Lillestrēmā Latvijas jauno velosipēdistu izlase izcīnīja ceturto vietu.

Cīņa notikusi punkts punktā, un pirmā četrinieka rezultāti ir ļoti blīvi. Latvijas komanda tikai par vienu punktu atpalika no 3.vietas, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Latvijas nacionālajā izlasē tika iekļauti 10-12 gadus veci jaunieši, kuri šovasar sasniedza visaugstākos rezultātus Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) jauno velosipēdistu sacensībās Jauno satiksmes dalībnieku forums, - Santa Bērtiņa, Ingmars Kalniņš un Uģis Beķeris no Kusas pamatskolas un Laura Matisone no Baložu vidusskolas. Komandas vadītājs bija Kusas pamatskolas direktors Agris Sārs.

Gatavojoties starptautiskajām sacensībām, skolēni vasarā pilnveidoja ceļu satiksmes noteikumu zināšanas, velobraukšanas prasmes un fizisko sagatavotību. CSDD uzsver, ka Latvijas izlases arī iepriekšējos gados guvušas nozīmīgus panākumus Eiropas jauno satiksmes dalībnieku sacensībās, piemēram, 2009.gadā Somijā izcīnīta 1.vieta.