PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

6221.jpeg
Foto: Saeimas Kanceleja
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošajās profesionālās izglītības iestādēs 2013.gadā uzņemti 10 287 audzēkņi, kas ir par 469 audzēkņiem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Savukārt papildu uzņemšanā septembrī mācības profesionālajās izglītības iestādēs sākuši 229 jaunieši, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā atzīst skolu direktori, daudzu jauniešu pēdējā brīža izvēli par labu mācībām ietekmēja tas, ka profesionālo skolu audzēkņi arī šajā mācību gadā turpinās saņemt Eiropas Sociālā fonda (ESF) stipendijas.

No valsts budžeta finansētās vietās septembrī papildus uzņemti 122 audzēkņi. Savukārt ESF finansētajās grupās septembrī papildus uzņemti 107 audzēkņi.

IZM uzsver, ka pēdējos gados jauniešu interese par ESF finansētajām izglītības programmām palielinājusies visstraujāk. Tā, piemēram, 2010.gadā ESF finansētajās grupās tika uzņemti 905 audzēkņi, bet 2013.gadā kopā ar šā gada janvārī un februārī uzņemtajiem - 2080 audzēkņi.

ESF finansētās programmas jauniešus piesaista ar to, ka atbilstošu profesionālo kvalifikāciju var iegūt īsākā laika periodā - gada vai pusotra gada laikā, pēc tam veiksmīgi iekļaujoties darba tirgū.