PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

6888.jpeg
Foto: leaf / 123RF
Tā saucamo lielo skolu pedagogus un vadītājus uztrauc modeļa iespējamā negatīvā ietekme uz pedagogu algām. 

Piemēram, Teikas vidusskolā mācās vairāk nekā 1100 skolēni un strādā aptuveni 95 pedagogi. Tās direktore Ilona Bergmane Neatkarīgajai Rīta Avīzei sacījusi, ka arī viņas skolā daži darbinieki saņemot 1000 eiro uz papīra, un pamatotas ir bažas, ka viņu materiālā situācija varētu pasliktināties.

I. Bergmane atzina, ka saprotot mazo skolu situāciju, taču neesot apmierināta ar tādu risinājumu, kad algu izlīdzināšana notiek uz lielo izglītības iestāžu rēķina. Lai kā arī būtu, tomēr nevarot salīdzināt to pedagogu darba apjomu un spriedzi, kam klasē ir 34 skolēni, ar tiem, kam solos sēž tikai desmit.

Daži skolotāji Teikas vidusskolā esot jau izteikuši apņemšanos tur vairs nestrādāt, ja izrādīsies, ka par to pašu darbu viņi saņems krietni mazāku summu. Protams, direktorei tā ir neiepriecinoša ziņa. Tāpat skolas direktore gribētu saņemt atbildi uz jautājumu, kas notiks arī ar tiem skolotājiem, kuriem nav pilna slodze un kuri strādā arī citur. Piemēram, Teikas vidusskolā filozofiju māca augstskolas pasniedzējs. I. Bergmane uzskata, ka ir skaidrs - atsevišķos mācību priekšmetos nevarēs nodarbināt štata cilvēkus.