PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5651.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Līvānu novada domes deputāti atbalstījuši ieceri piešķirt brīvpusdienas visiem bērniem, kuri apmeklē Līvānu novada skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, no piecu gadu vecuma līdz pat 12.klasei.

Pērn Līvānu pašvaldība pieņēma lēmumu atbalstīt ģimenes, kuras audzina bērnus, piešķirot brīvpusdienas līdz 9.klasei. Pašvaldība apmaksāja brīvpusdienas arī piecus un sešus gadus vecajiem bērniem, kas apgūst obligātās pirmsskolas izglītības programmas, 1. un 2.klasei brīvpusdienas piešķir valsts, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Komiteju sēdē deputāti atbalstījuši ieceri, sākot no 2014.gada februāra, atbalstu sniegt arī vidusskolēnu vecākiem, apmaksājot bērnu ēdināšanu. Ģimeņu budžetā tādējādi tiks ietaupīti vidēji 17 eiro mēnesī par vienu skolēnu, pusdienu cena Līvānu novada skolās ir 0,85 eiro.

Līvānu novada dome informē, ka pašvaldībai visu bērnu ēdināšana līdz 12.klasei izmaksās aptuveni 161 000 eiro gadā. Pērn šie izdevumi bija aptuveni 108 000 latu (153 671 eiro) gadā. Viņš arī uzsver, ka ar šo soli pašvaldība cer ne tikai atbalstīt ģimenes bērnu audzināšanā, bet arī piesaistīt audzēkņus un jaunas ģimenes ar bērniem pārcelties uz Līvāniem no citām pašvaldībām.