PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

krasojama_gr.jpg
Foto: Arterritory
Pirms mēneša mākslas žurnāliste Paula Lūse sadarbībā ar mākslas un kultūras portālu Arterritory.com izsludināja projektu “Arterritory par labāku pasauli”, kura idejiskais balsts ir solidaritāte. Mēs zīmējam - jūs krāsojat!

Vairāk nekā 70 mākslinieki atsaucās aicinājumam radīt melnbaltus zīmējumus, kuros atklātos idejas, kā padarīt pasauli labāku. Šie zīmējumi tapuši ne tikai kā patstāvīgas mākslas vienības. Tie ir kā atvērtas durvis, kas aicina ienākt ar krāsu un pindzeli rokās, lai pasaulei piešķirtu spilgtumu.

"Izkrāso! Arterritory par labāku pasauli" ir elektroniska krāsojamā grāmata, kas tapusi kā krīzes laika solidaritātes projekts un kurā iekļauti pazīstamu un jaunu mākslinieku, kā arī citu radošo industriju pārstāvju radīti melnbalti zīmējumi, ko var lejupielādēt un izkrāsot gan izdruku formātā, gan digitāli. Projekts tapis kā mākslas un kultūras portāla Arterritory.com un mākslas žurnālistes Paulas Lūses kopīga iniciatīva vēlmē saliedēt un mobilizēt sabiedrību - aicinot domāt par pasauli, kādu mēs to vēlētos redzēt pēc krīzes.

Zīmējumus iesūtījuši visdažādāko mākslas žanru un radošo jomu pārstāvji: fotogrāfi, gleznotāji, grafiķi, modes mākslinieki, ilustratori, starpdisciplināri mākslinieki, dizaineri, keramiķi, tekstilmākslinieki, arhitekti, scenogrāfi, režisori un studenti - tieši tik dažādi ir arī iesūtītie zīmējumi. Krāsojamā grāmata šajā brīdī var kļūt par vēsturisku liecību tam, kā mēs kopā izdzīvojām pandēmijas laiku. Šis noteikti ir labs iemesls, lai kaut uz brīdi pasēdētu mājās!

Grāmatā skatāmi un krāsojami vairāk nekā 70 autoru darbi: Adriāna Vīgnere, Agate Lielpētere, Agnese Piziča, Agnese Rudzīte, Alfrēds Paulausks, Anda Sproģe, Andrejs Brīvulis, Anna Bondare, Anna Jakovļeva, Anna Laicāne, Anna Salmane, Ansis Rozentāls, Artūrs Analts, Artūrs Bērziņš, Arvils Linde, Atis Ieviņš, Bruno Birmanis, Dagne Ventiņa, Diāna Dolldia, Dita Lūse, Elita Patmalniece, Elīna Brasliņa, Elīna Genīte, Elza Jarāna, Ēriks Caune, Guna Miķelsone, Gundega Evelone, Gunta Lante, Ģirts Muižnieks, Haralds Jegodzienskis, Harijs Grundmanis, Ieva Baumgarte, Ieva Jurjāne, Ieva Krūmiņa, Ieva Maurīte, Ilze Ceļmillere, Ilze Ramane, Inga Frišfelde, Irēna Lūse, Irīna Špakova, Justīne Plankāja, Jūlija Jeresjko, Kārlis un Rita Lauderi, Kaspars Groševs, Kate Seržāne, Katrīna Gaile, Krista Miltiņa, Kristaps Priede, Kristīne Kutepova, Laima Eglīte, Laine Beriņa, Lauris Ābele, Linda Vilka, Līva Doršs, Luīze Rukšāne, Mareunrol's, Margarita Loze, Marta Veinberga, Māris Bišofs, Māris Ruskulis, Mārtiņš Aizpurvs, Monta Radvilaviča, Olga Gobuleva, Olga Melehina, Otto Zitmanis, Paulis Liepa, Ritums Ivanovs, Sabīne Vekmane-Ābele, Signe Vanadziņa, Sintija Birģele, Toms Kalninskis, Varis Klausītājs, Vineta Kaulača, Zane Veldre, Zigmārs Rozentāls.

Grāmtu iespējams atvērt ŠEIT.

izkraso_A2.jpg