PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

7169.jpeg
Foto: Publicitātes foto, Izglītības un zinātnes ministrija. Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles lielās prioritātes būs izglītības pieejamības un kvalitātes nodrošināšana. 

Politiķe skaidroja, ka izglītības sistēmas kvalitāte ir tik laba, cik labi ir tās skolotāji. Izglītības pieejamība un kvalitāte caurvīs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darba plānus, norādīja M. Seile.

Ministre uzskata, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšana ir viens no absolūti nepieciešamajiem priekšnoteikumiem, lai būtu iespējams sistēmai piesaistīt un noturēt labākos augstskolu absolventus, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Mums ir jāpalielina algas skolotājiem," norādīja M. Seile, sīkākus komentārus gan nesniedzot laika trūkuma dēļ.

Saeima vakar apstiprināja jauno Laimdotas Straujumas valdību, par izglītības un zinātnes ministri kļuva līdzšinējā Iespējamās misijas vadītāja Mārīte Seile.

Ministre ieguvusi maģistra grādu Izglītības programmu dizainā (Educational and Training System Design) Tventes universitātē, Nīderlandē un maģistra grādu matemātikā Latvijas Valsts Universitāte (tagad – Latvijas Universitāte). Tāpat Latvijas Universitātē ieguvusi skolotāja specialitāti, saņemot diplomu ar izcilību par augstāko izglītību matemātikas specialitātē, informē Izglītības un zinātnes ministrija..

Laikā no 1992.gada septembra līdz 1996.gada aprīlim M.Seile bija matemātikas skolotāja un direktora vietniece Preiļu 1. vidusskolā, bet no 1989.gada līdz 1992. gada septembrim - asistente Latvijas universitātē A.Liepas neklātienes matemātikas skolā.

M.Seile no 2013. gada marta līdz šā gada novembrim bija nodibinājuma Iespējamā misija direktore, bet no 2008. gada februāra līdz 2012. gada novembrim bija SIA Primekss biznesa procesu direktore, valdes locekle. Pirms tam ministre strādāja par personāla direktori SIA Maxima Latvija. Savukārt no 1998. gada septembra līdz 2004. gada februārim bija SIA BO Skolu atbalsta centrs direktore un dibinātāja. No 1996. gada aprīļa līdz 1998.gada decembrim M.Seile strādāja par projektu vadītāju Sorosa fonds Latvija.

M.Seile ir arī grāmatu un metodisko materiālu autore par matemātikas uzdevumu risināšanas metodēm un darbu ar apdāvinātiem bērniem.