PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6285.jpeg
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) izvērtēs izglītības iestāžu pedagogu darba vidi, labākajām piešķirot statusu Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2014.

Konkursa mērķis ir veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem un veicināt darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Par pedagogiem draudzīgu var uzskatīt izglītības iestādi, kurā izveidota droša un sakārtota sociālā, fiziskā, kā arī informatīvā vide. Lai sasniegtu cienīgus darba apstākļus, nepieciešams sociālais dialogs, tādēļ LIZDA aicina konkursā piedalīties tos darba devējus, kuru iestādēs izveidotas arodorganizācijas un vismaz 70% darbinieku ir LIZDA biedri, jo arodbiedrība ir viens no sociālās stabilitātes nodrošinātājiem.

Lai piedalītos konkursā, darba devējam līdz 10.septembrim elektroniski jāaizpilda pašvērtējuma anketa un jāiesūta prezentācija par izglītības iestādi, kam sekos konkursa žūrijas ekspertu vizīte un pedagogu darba apstākļu novērtēšana klātienē.

Konkursa žūrija noteiks uzvarētājus, ņemot vērā darba devēja pašvērtējumu un ekspertu atzinumu pēc konkrētiem kritērijiem - sociālā drošība un koplīgums, darba organizācija, infrastruktūra, darba kvalitātes veicināšana un personīgās izaugsmes iespējas, darba drošība un aizsardzība, mikroklimats un savstarpējās attiecības, reputācija, atalgojums.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti Pasaules dienai par cienīgu darbu veltītā LIZDA konferencē Rīgā, kas notiks novembrī. Konkursa uzvarētāji iegūs unikāla dizaina apliecinājumu un LIZDA atzītu statusu Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2014.