PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6557.jpeg
Foto: endomedion / 123RF
Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete uzsākusi reģionālās vizītes, lai pārliecinātos par skolu gatavību jaunajam mācību gadam.

Ministre arī tiksies ar pedagogiem un pārrunās šī mācību gada aktualitātes.

Kā atzīst Ina Druviete, šajā mācību gadā skolu darbu skars vairāki būtiski uzlabojumi un jauninājumi mācību procesā, tāpēc ir svarīgi tikties klātienē ar skolu vadību un pedagogiem, lai tās pārrunātu un pārliecinātos par skolu gatavību tām. Pedagogiem tā ir iespēja pārrunāt sev aktuālus jautājumus un rast atbildes, piemēram, saistībā ar pedagogu atalgojumu, kura aprēķināšanas kārtība šogad jau ir zināma vēl pirms jaunā mācību gada sākuma, informē Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa.

Šodien, 21.augustā, ministre piedalās konferencē izglītības iestāžu direktoriem un pašvaldību speciālistiem izglītības jomā Izglītība. Attīstība. Tendences., kā arī apmeklē Latvijas Nacionālās skolotāju savienības kongresu.

Savukārt piektdien, 22.augustā, ministre dosies uz Krimuldas novadu, lai piedalītos Rīgas reģionālajā izglītības darbinieku konferencē, un pēc tam Rīgā tiksies ar dabaszinātņu un matemātikas skolotājiem konferencē Dabaszinātnes un matemātika skolā - efektīvi un radoši.

Saistībā ar jauno mācību gadu, kopumā ministrei un Izglītības un zinātnes ministrijas vadošajiem darbiniekiem ir plānotas tikšanās ar pedagogiem vairāk nekā 30 pasākumos un konferencēs Latvijā.

Iepriekš ministre reģionālajās vizītēs apmeklējusi Daugavpili un Jaunpiebalgu, kā arī Rīgā viesojās Latvijas Starptautiskajā skolā Piņķos. Nākamajā nedēļā ministre turpinās vizītes skolās un sarunas ar pedagogiem.