PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6743.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Lai gan mācības jau kādu brīdi sākušās un skolēni atkal ir  jaunu zināšanu virpulī, daudzi arī skolā savu savu mobilo tālruni nevēlas izlaist no rokām.

Var šķist, ka jaunākam skolēnam viedtālrunis nav nepieciešams un tas novērš uzmanību no svarīgākā – mācībām, tomēr tā gluži nav. Pareizi izmantots, viedtālrunis var kļūt par labāko palīgu, lai viegli, jautri un interesanti apgūtu dažādas zinības. Tādēļ  ir apkopotas pāris mobilās aplikācijas, kas noderēs tieši skolēnam:

  • Lai iemācītos angļu valodu vai tikai uzlabotu tās prasmes, noderēs šī aplikācija – Learn English 6000 wordsTā piedāvā vairāku veidu uzdevumus, kas jautrā un neierastā veidā piedāvā apgūt dažādus vārdus angļu valodā. Aplikācija ir brīvi lejupielādējama un noderēs gan jaunāko klašu skolēniem, gan arī tiem, kam pamati angļu valodā jau ir ielikti.
  • Ja šķiet, ka zināšanu jau gana, to var pārbaudīt Gudrs vēl gudrāks aplikācijā. Gluži kā televīzijas spēlē, tajā iespējams mēroties spēkiem ar skolēniem, atbildot uz dažādiem jautājumiem.  Šī aplikācija gana aizraujoša būs gan vecāko klašu skolēniem, gan skolēnu vecākiem. Starp citu, tas ir lielisks veids, kā pārbaudīt, kurš tad ģimenē ir apķērīgākais?
  • Ja mājās ir kāds gandrīz-skolēns, kurš teju jau spers pirmos soļus pirmajā klasē, tad arī viņam ir sagatavots kas noderīgs. Aplikācija, kas palīdzēs apgūt matemātikas pamatus, atpazīt dažādas figūras, trenēt loģiku un daudz ko citu. Meklē aplikāciju Gudrinieks Google Play veikalā!
  • Laiki, kad mājās aizmirsts zinātniskais kalkulators nozīmēja nepiedalīšanos stundā, ir garām. Ja vien līdzi ir viedtālrunis, arī kalkulators vienmēr būs pa rokai. Aplikācija RealCalc Scientific Calculator piedāvā visu, ko iespējams izdarīt ar zinātniskā kalkulatora palīdzību. Turklāt aplikācija Google Play veikalā pieejama bez maksas!

Un, protams, nedrīkst aizmirst arī E-klases aplikāciju, kas ļauj sekot līdzi sava skolēna panākumiem skolā, ieskatoties vien telefona ekrānā. Arī šo aplikāciju bez maksas lejupielādē sava telefona aplikāciju veikalā un, ja esi Bites klients, lieto droši – patērētie megabaiti ir par brīvu!