PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

7522.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Šodien noraidīts opozīcijas ierosinājums paredzēt 12 miljonus eiro pedagogu jaunā darba samaksas modeļa ieviešanai.

Tā šodien nolēma Saeimas Budžeta un nodokļu (finanšu) komisija, izskatot priekšlikumus nākamā gada budžetam, informē ziņu aģentūra LETA.

Pašlaik budžeta projektā tam rezervētais finansējumus nākamā gada četriem mēnešiem ir trīs miljoni eiro, savukārt frakcija No sirds Latvijai aicināja tam paredzēt 12 miljonus eiro.

Atlikusī nauda tiek solīta, ja tiks panākta vienošanās par pedagogu jauno darba samaksas modeli.

Jaunā pedagogu darba samaksas modeļa aprobācija jau ir sākusies, un pedagogi, kā arī IZM bija norādījusi, ka jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai nepieciešams papildu finansējums. Pretējā gadījumā tas var tikai pasliktināt pedagogu darba samaksas situāciju.

Nevienojoties par atalgojuma jautājumu, pedagogi plāno streikot.

Lai pārrunātu jaunā pedagogu darba samaksas modeļa izstrādes un aprobācijas gaitu, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile rīt tiksies ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomi.

Kā norāda LIZDA pārstāvji, pēc pagājušās nedēļas piketa pie Saeimas arodbiedrība saņēmusi solījumu no premjerministres Laimdotas Straujumas un valdošās koalīcijas partijām - ja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar sociālajiem partneriem līdz 2015.gada 1.jūlijam būs izstrādājusi jaunu pedagogu darba samaksas modeli, kas apmierina visu līmeņu pedagogus, un iesniegs Ministru kabinetā pamatotus, pārbaudāmus aprēķinus par modeļa īstenošanas izmaksām, tad valdība piešķirs nepieciešamo valsts finansējumu apropriācijas kārtībā šī modeļa ieviešanai izglītības iestādēs.