PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6531.jpeg
Foto: tomoliveira / 123RF
Par Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktori iecelta Leikplesidas olimpisko spēļu bronzas godalgas ieguvēja kamaniņu sportā Ingrīda Amantova.

Amantova Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (tagad - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija) ieguvusi augstāko profesionālo izglītību kā sporta pedagogs un ārstnieciskās vingrošanas metodiķis, bet Latvijas Universitātē viņa ieguvusi bakalaura grādu pirmsskolas izglītībā un maģistra grādu izglītības zinātnes un vadības programmā. Amatova darbu savā jaunajā amatā sāks jau tuvākajā laikā, informē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Laura Zaharova.

Kopš 2002.gada Amantova ir Murjāņu Sporta ģimnāzijas struktūrvienības Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skola vadītāja un trenere, kā arī Rīgas 46. un Kamolītis pirmskolas izglītība iestāžu sporta pedagogs. Patlaban Amantova ir arī Ropažu novada domes deputāte un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja. Jaunā Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktore agrāk ir strādājusi par sporta skolotāju Rīgas 69.vidusskolā. Amantova ir bijusī latviešu kamaniņu braucēja un ir olimpisko spēļu laureāte kamaniņu sportā 1980.gadā Leikplesidā (ASV).

Kā ziņots, IZM šī gada 9.jūlijā izsludināja atklātu konkursu uz Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora amata vietu. Konkursā uz Murjāņu sporta ģimnāzijas direktora amatu kopumā tika saņemti septiņi pieteikumi. Lai izvērtētu pretendentu atbilstību amatam, konkursa komisija 2.kārtā rīkoja intervijas ar pretendentiem, bet trīs labākie Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora amata kandidāti konkursa 3.kārtā skolas telpās prezentēja savu redzējumu par izglītības iestādes attīstību turpmākajos piecos gados.

Par savu redzējumu klātesošos informēja jaunā direktore Amantova un Andris Ulāns. Trešais pretendents uz trešo atlases kārtu nebija ieradies.