PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7519.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstīja ieceri no grozījumiem Izglītības likumā izslēgt normu par pedagogu darba samaksas publiskošanu.

Par šo likumprojektu šodien vēl diskutēs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, kur arī plānots vienoties, vai šādas izmaiņas varētu tikt veiktas nākotnē, izskatot likuma grozījumus ierastajā, nevis steidzamības kārtībā.

Budžeta komisijas deputātiem nebija iebildumu pret šīs normas izslēgšanu no likumprojekta, informē ziņu aģentūra LETA.

Komisija gan vēl nepabeidza izskatīt šo likumprojektu, jo šodien vēl plānots precizēt pārejas noteikumus.

E-klase jau informēja, ka sākotnēji Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) bija rosinājusi publicēt pedagogu vārdus, uzvārdus un algu apjomu, tomēr pēc kritikas no sadarbības partneru puses IZM valdībā virzīja likumprojektu, kurā vairs nebija paredzēts publicēt pedagogu vārdus, uzvārdus, ieņemamos amatus, bet publiskot algas un likmes. Tomēr Ministru kabinets vēlāk pieņēma lēmumu algas publicēt ar visiem vārdiem, uzvārdiem un ieņemamajiem amatiem.

Ņemot vērā pretrunīgus viedokļus, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile nolēma steidzamības kārtībā nevirzīt normu par algu publiskošanu. M. Seile iepriekš norādīja, ka sabiedrībā un nozarē valda ļoti neviennozīmīgs vērtējums - esot saņemts gan atbalsts, gan kritika un nosodījums.