PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6504.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Rīgas dome piešķirs naudu skolotājiem, lai no Latvijas izbraukušajiem bērniem nodrošinātu iespēju apgūt latviešu valodu. 

Rīgas dome budžeta grozījumos plāno piešķirt  papildu līdzekļus  latviešu valodas  apguves programmai, nosakot, ka finansējumu var saņemt arī ārpus Latvijas  dzīvojošo bērnu apmācību nodrošināšanai, vēsta Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

„Rīgas pašvaldība jau ceturto gadu nodrošina latviešu valodas  kursus, kas rīdzinieku vidū ir ļoti pieprasīti. Mēs šo programmu paplašināsim, apmaksājot vairāku skolotāju darbu ārzemēs, lai no Latvijas izbraukušie bērni varētu apgūt latviešu valodu. Nav pieļaujams, ka ar bērnu apmācību  ministrijas spēlē futbolu, nespējot vienoties par dažu tūkstošu eiro piešķiršanu šim mērķim, kā tas noticis gadījumā ar skolu Īrijā,”  saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas dome latviešu valodas bezmaksas kursus sāka organizēt 2011.gadā. Šajā laikā valodas zināšanas ir pilnveidojuši  ap 4000 rīdzinieku.

Šogad valsts valodas apguvei atvēlēti 114 783 eiro, kas dos iespēju latviešu valodu apgūt vēl vairāk nekā 1200 rīdzinieku.