PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6254.jpeg
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments no šā gada jūnija ēdināšanas pakalpojumu iepirkuma procedūras vispārējās izglītības skolu vajadzībām rīkos kā centralizētu iepirkumu.

Līdz šim katrā skolā iepirkuma konkurss tika rīkots atsevišķi, veidojot savas iepirkumu komisijas, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Departamenta pārstāve Indra Vilde skaidroja, ka jaunās kārtības nolūks ir vienkāršot iepirkumu organizēšanas procesu un ietaupīt administratīvos resursus. Rīkojot centralizētu iepirkumu, rīkojumu, nolikumu, komisijas sēžu, publikāciju, sarakstes dokumentu, pārbaudes procedūru un protokolu skaits jūtami samazināsies, skolām tiks atvieglots iepirkumu administrēšanas pienākums, vienlaikus arī nodrošinot iespēju katras skolas pārstāvim piedalīties lēmumu pieņemšanā.

"Piemēram, 30 iepirkumu komisiju vietā tiek plānots izveidot vienu komisiju, kurā ir katras skolas pārstāvis, departamenta speciālisti iepirkumu jautājumos un Rīgas domes Juridiskās nodaļas speciālisti. Nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīti arī eksperti - pārtikas tehnologi, kuri profesionāli spēj izvērtēt attiecīgos piedāvājumus un noteikt, vai tie atbilst normatīvajos aktos noteiktajām bērnu ēdināšanas prasībām," skaidroja I. Vilde.

Iepriekšējā iepirkumu kārtā aktuālie jautājumi un problēmas bieži vien bija vienas un tās pašas katrā skolā, bet bija nepieciešams laiks un darbs, lai katrai skolai izskaidrotu atbildes un nodrošinātu korektus risinājumus, norādīja departamenta pārstāve.

Centralizējot iepirkumu, plānots nodrošināt operatīvu un konsekventu pieeju iepirkuma jautājumu risināšanā, kā arī procesa pārraudzību.

Vienotais iepirkums būs sadalīts vairākās daļās atbilstoši skolu skaitam. Tādējādi gan mazs, gan liels ēdināšanas uzņēmums varēs izvēlēties iesniegt piedāvājumu par vienu vai vairākām skolām, norādīja I. Vilde.