PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6199.jpeg
Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektora vēlēšanās otrajā kārtā par rektori ievēlēta Irina Pilvere.

LLU Sabiedrisko attiecību un karjeras centra pārstāve Ilvija Gaidukoviča informēja, ka līdzšinējā Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne profesore I. Pilvere par LLU rektori ievēlēta ar 116 balsīm "par". Vēlēšanu otrajā kārtā piedalījās 222 LLU Konventa locekļi, vēsta ziņu aģentūra LETA.

LLU rektora vēlēšanu Balsu skaitīšanas komisijas priekšsēdētāja Aija Ilgaža informēja, - lai tiktu ievēlēta par rektori, vienai no kandidātēm šajā kārtā vajadzēja saņemt vairāk nekā 112 balsis "par". Par profesori Irinu Arhipovu šajā kārtā nobalsoja 81 vēlētājs, savukārt profesore I. Pilvere ieguva par četrām balsīm vairāk, nekā bija nepieciešams, un līdz ar to tika ievēlēta LLU rektores amatā. Nederīgu biļetenu šajā vēlēšanu kārtā nebija.

Sveicot I. Pilveri, līdzšinējais LLU rektors Juris Skujāns viņai novēlēja, lai izdodas realizēt visu iecerēto. "Lai izdodas paveikt visu, kas plānots, un lai LLU turpina zelt un plaukt! Varu teikt, ka uzvaru ieguvāt ļoti demokrātiskā gaisotnē un patiesā cīņā," pauda J. Skujāns.

"Liels paldies visiem, kuri par mani balsoja un uzticēja pildīt rektora amata pienākumus. Paldies par jūsu uzticību, es to ļoti augsti novērtēju, jo pirms vēlēšanām daudzi mani nemaz nepazina. Mēs visi kopā paveiksim lielus darbus un spēsim nest LLU vārdu ne tikai Jelgavā, ne tikai Zemgalē un Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām. Ceļš nebūs viegls, bet mēs to paveiksim kopīgi, strādājot vienotā komandā. Es ceru un paļaujos uz jums," savā uzrunā teica I.Pilvere.

Iepriekš vienīgā sieviete LLU vēsturē, kurai bija uzticēts vadīt visas universitātes darbu, bija profesore Amālija Cekuliņa, kura rektora amata pienākumus pildīja no 1950.gada līdz 1954.gadam, informēja I. Gaidukoviča.