PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6305.jpeg
Pēc 12.klases centralizēto eksāmenu svešvalodās nokārtošanas martā skolotāji angļu valodas stundās varēs skolēniem palīdzēt atkārtot vismaz piecus tematus matemātikā un dabaszinībās, taču tam būs jānotiek angliski.

Kā ziņots, 2013./2014.mācību gadā 12.klašu beidzējiem centralizētie eksāmeni svešvalodās notiks pavasara brīvlaikā martā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Vaicāts par to, kā notiks skolēniem mācības svešvalodās pēc eksāmena kārtošanas, Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntis Vasiļevskis sacīja, ka dažas skolas ir pārkārtojušas mācību procesu un intensīvākas mācības būs līdz eksāmeniem. Taču skolas varēs izvēlēties angļu valodā diviem mēnešiem paredzētu īpašu saturu. Tāds ticis piedāvāts arī aizvadītajā mācību gadā, proti, angļu valodas skolotāji sava priekšmeta stundās palīdz skolēniem atkārtot vismaz piecus tematus matemātikā, fizikā, ķīmijā vai bioloģijā, bet tam jānotiek angliski.

"Šajā svešvalodas stundā skolotājs var palīdzēt specifiski sagatavoties jaunietim iespējamām turpmākajām studijām, ja viņš izvēlēsies dabaszinātnes vai matemātiku. Tādējādi viņš jau būs apguvis pamatelementus jeb pamatterminus, kas vajadzīgi fizikai, ķīmijai vai matemātikai," akcentēja G. Vasiļevskis.

VISC iecerējis veidot šādus stundu paraugus arī vācu valodai un, iespējams, arī krievu valodai. G. Vasiļevskis atklāja, ka patlaban ir sākta diskusija arī par to, vai kādu priekšmetu vidusskolās, it īpaši ģimnāzijās, nevajadzētu mācīt kādā no svešvalodām, tādējādi uzlabojot svešvalodas lietošanas prasmi un zināšanas.