PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

6383.jpeg
Foto: justinkendra / 123RF
Liepājas Universitātē (LiepU) elektroniskā pieteikšanās pamatstudiju programmās notiks no 25.jūnija līdz 8.jūlijam.

Pieteikuma apstiprināšana vai pieteikšanās klātienē būs no 2.jūlija līdz 8.jūlijam, bet 4.jūlijā topošajiem maģistrantiem būs iespēja dokumentus iesniegt arī Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Līdztekus pamatstudiju programmām no 2.jūlija līdz 8.jūlijam varēs pieteikties arī augstākā līmeņa - maģistrantūras - studijām, bet doktorantu uzņemšana notiks no 2.jūlija līdz 11.jūlijam.

Maģistrantūras studijām LiepU varēs pieteikties, klātienē aizpildot iesniegumu un uzrādot nepieciešamos dokumentus (pasi vai "eID" karti, fotogrāfiju, vidējās izglītības apliecinošu dokumentu, atbilstošās augstākās izglītības diplomu un tā pielikumu, uzvārda maiņas apliecinošu dokumentu, ja tāda ir bijusi, un referātu-prezentāciju izdrukas formā, ja to prasa izvēlētās studiju programmas uzņemšanas noteikumi).

4.jūlijā topošajiem maģistrantiem būs iespēja dokumentus iesniegt arī Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņa ielā 4, 2a-201. Piesakoties maģistrantūras studijām uz vienu studiju programmu, reģistrācijas maksa 25 eiro, par katru nākamo studiju programmu vai virzienu - vēl 10 eiro.

Izmantojot vienotā valsts un pašvaldību portāla "www.latvija.lv" sniegto e-pakalpojumu, pieteikties elektroniski LiepU piedāvā jau ceturto gadu. Tā ir iespēja pieteikumu iesniegt jebkurā no piedāvātajām studiju programmām ne tikai LiepU, bet arī Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Latvijas Universitātē, Ventspils Augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Rēzeknes Augstskolā un Vidzemes Augstskolā, skaidroja Milberga.

E-pakalpojuma priekšrocība ir tā, ka studētgribētāji var sekot līdzi pieteikšanās gaitai un uzzināt konkursa rezultātus. Vienotajā pieteikumā pamatstudijām ir iespējams norādīt līdz desmit studiju programmām no piedāvāto augstskolu studiju programmu klāsta. Kopumā topošais students var izvēlēties 20 prioritātes, ņemot vērā šādus faktorus - augstskola, studiju forma un finansējums (budžeta vai maksas).

Līdz 8.jūlija plkst.16 e-pakalpojumā www.latvija.lv/studijas topošais students var mainīt savu prioritāšu secību, bet pēc pieteikuma apstiprināšanas un konkursa rezultātu paziņošanas reflektants vairs nevar mainīt šo secību, kā arī nevar izvēlēties citu studiju programmu.

Reflektantam par pieteikšanos pamatstudijās, neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita, ir noteikta viena reģistrācijas maksa - 30 euro. No šīs maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus.