PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7467.jpeg
Foto: E-klase.
Šorīt, 11.decembrī, protesta laikā pie Saeimas nama pedagogi no visas Latvijas vienojās kopīgā saucienā par streika nepieciešamību. 

Tas notika pēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētājas Ingrīdas Mikiško uzklausīšanas, kura pedagogus informēja par notikušo sarunu ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, informē ziņu aģentūra LETA.

I.Mikiško, stāvot pedagogu priekšā, sacīja, ka solījums par papildu finansējuma piešķiršanu jaunajam modelim ir saņemts, tomēr nekādas oficiālas vienošanās nav parakstītas.

Pēc tikšanās ar LIZDA valdi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece žurnālistiem norādīja, ka viņa ir gandarīta par tikšanos un LIZDA piekrišanu meklēt risinājumus. Viņa atzina, ka pie jaunā pedagogu darba samaksas modeļa nepieciešams konstruktīvs darbs starp LIZDA, Izglītības un zinātnes ministriju, ministri Mārīti Seili, kā arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju.

I.Mikiško pedagogus aicināja būt modriem un aktīvi sekot līdzi tam, kā virzās modeļa ieviešana un tam nepieciešamā finansējuma piešķiršana. Viņa vēlreiz atgādināja par deputātu dotajiem solījumiem, kā arī atkārtoti uzsvēra, ka nelabvēlīga iznākuma gadījumā pedagogi streikos.

E-klase jau informēja par šorīt notikušo piketu, kura laikā jau pirms plkst.8 pie Saeimas nama bija pulcējušies vairāki simti pedagogu, lai paustu neapmierinātību par mazajām algām un citām ar izglītības sistēmu saistītām problēmām.