PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

7345.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Nauda jaunajam pedagogu darba samaksas modelim ir jārezervē valsts budžetā jau tagad, lai gadījumā, ja modelis būs veiksmīgs, to uzreiz varētu piešķirt. 

Tā šorīt LTV raidījumam Rīta Panorāma pauda izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Ingrīda Mikiško.

M. Seile sacīja, ka šobrīd premjere Laimdota Straujuma solījusi šo finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tomēr solījums dots tikai mutiski. "Bet es arī saprotu, ka tie ir ne pārāk stingri solījumi," izteicās M. Seile, informē ziņu aģentūra LETA.

Arī LIZDA nav pārliecināta, ka tikai ar mutisku finansējuma garantiju pedagogi varētu palikt bez solītās papildu naudas. LIZDA vadītāja uzsvēra, ka valsts nav pasargāta no dažādām ārkārtas situācijām, kurām vienlaikus ar pedagogu darba samaksas modeli varētu būt nepieciešami papildu līdzekļi, piemēram, plūdiem.

"Pilnīgi nepiekrītu premjeres kundzei - uzceliet māju un tad mēs paskatīsimies, vai viņa ir laba - vai vajadzēja vienu, vai divus stāvus. Tā nenotiek arī biznesā, un tāpēc mēs esam apvainojušies un dusmīgi," pauda I. Mikiško.

Vienlaikus gan I. Mikiško, gan M. Seile solīja turpināt aktīvu darbu, lai līdz šī mācību gada beigām jaunais pedagogu darba samaksas modelis būtu gatavs.

LIZDA vadītāja arī uzsvēra, ka pedagogu plānotais pikets netiks atcelts. Savukārt M. Seile uzsvēra, ka arodbiedrība pārstāv 57% skolotāju intereses un viņai nav tiesību apšaubīt tās pieņemtos lēmumus.