PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6231.jpeg
Tā kā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasība par pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes palielināšanu līdz 310 latiem neguva atbalstu, pedagogi sāk gatavošanos streikam.

LIZDA vadītāja Ingrīda Mikiško norādīja, ka streiks būtu galējais līdzeklis, bet ir izstrādāts pasākumu plāns, lai izpildītu arodbiedrības prasības, vēsta ziņu aģentūra LETA.

I. Mikiško arī sacīja, ka jautājums par pedagogu algu palielināšanu līdz 310 latiem vairs nav aktuāls un šāda palielinājuma dēļ pedagogi streikā neizies. Taču pedagogi par prasību izvirza sākt darbu pie pedagogu atalgojuma sistēmas pilnveides, lai novērstu nevienlīdzību atalgojumos. Tāpat pedagogi vēlas, lai tiktu izstrādāts visu līmeņu pedagogu algu palielināšanas grafiks par 10% ik gadu.

Līdz ar to I. Mikiško norādīja, ka algu palielinājumam ir jābūt lielākam nekā iepriekš prasītā zemākā mēneša darba algas likme 310 lati apmērā.

I. Mikiško sacīja, ka pirmais solis ir vēstules izplatīšana ar arodbiedrības prasībām Izglītības un zinātnes ministrijai, Saeimai un Finanšu ministrijai.