PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7466.jpeg
Foto: E-klase
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers uzskata, ka pedagogu protests pierādīja – viņu mērs ir pilns.

Viņaprāt, vakar no rīta pie Saeimas notikušais pedagogu protests bija pārliecinošs un skolotājiem piketu kustība ir jāturpina. Tā šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja R. Krīgers.

"Viņiem ir daudzus gadus solīts, solīts, solīts. Visu laiku arī dažādas amatpersonas, tai skaitā ministri un premjerministri, aicinājuši cilvēcīgi paciesties. Un atkal viņi tiek aizmirsti," situāciju ar finansējumu pedagogu algām komentēja R. Krīgers.

LBAS vadītājs atkārtoti pauda, ka skolotāju prasība nākamā gada valsts budžetā iezīmēt līdzekļus pedagogu algu palielināšanai no 1.septembra ir ļoti normāla, lietišķa un saprotama, tā valdībai un Saeimai nesagādā nekādas problēmas.

Viņš atgādināja, ka no 1.janvāra Latvija kļūs par Eiropas Savienības Padomes prezidējošo valsti, tāpēc, ja valdība gribēs, lai mūsu valsts izskatās labi, tā nevēlēsies pieļaut skolotāju streiku tik atbildīgā laikā.

Pēc piketa Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško sacīja, ka pedagogu streika iespējama rīkošana tuvākajā nākotnē ir atkarīga no jaunā pedagogu darba samaksas modeļa izstrādes gaitas un rezultātiem, informē ziņu aģentūra LETA.

LIZDA vadītāja atzina - pedagogiem atkal tika likts ticēt, ka solītais finansējums jauna modeļa ieviešanai tiešām būs. "Tomēr pedagogi vairs nav ar mieru ticēt," turpināja I. Mikiško. Pikets esot parādījis, ka pedagogi vēlas un ir gatavi pārmaiņām sistēmā, jo līdzšinējā sevi ir izdzīvojusi.