PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5933.jpeg
Projektā Latvijā studējošo saliedētības veicināšana un ārzemju studentu diskriminēšanas mazināšana pētīs, kā ārzemju studentu pieplūdums ietekmē augstākās izglītības kvalitāti.

Kā pastāstīja projekta vadītājs Juris Iljins, Latvijā pēdējos gados ļoti strauji pieaug ārzemju studentu skaits, un, redzot situāciju, kad Latvijas augstākā izglītība kļūst aizvien internacionālāka, nav skaidrs, kā ārzemju studenti jūtas Latvijā, kā tas saskan ar izglītības kvalitāti, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tādēļ pētījumā mēģinās noskaidrot, vai ārzemju studentu skaita palielināšanās sekmē latviešu studentu akadēmiskos sasniegumus, kā ārzemju studenti jūtas Latvijā, vai ir apmierināti ar Latvijas izglītības kvalitāti, kādēļ izvēlējušies Latviju par savu studiju vietu.

Pētījums noritēs gadu, un nākamā gada februārī vai martā varētu būt pirmie rezultāti. Pētījumā iecerēts iesaistīt aptuveni 1500 pašmāju un ārzemju studentus.

Pēc pētījuma rezultātiem tiks sniegti priekšlikumi Izglītības un zinātnes ministrijai situācijas uzlabošanai, lai veicinātu internacionalizāciju augstākajā izglītībā Latvijā.

Kā ziņots, projekta mērķis ir mazināt diskrimināciju un aizspriedumus Latvijas studentu vidū pret studentiem ar atšķirīgiem reliģiskiem uzskatiem, kultūras paražām un dzīves uztveres īpatnībām. Tāpat šādi iecerēts veicināt šo pamatā ārpus Eiropas esošo valstu studentu līdzdalību Latvijas studentu organizācijās.