PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10770.jpeg
Foto: stylephotographs / 123RF
Amatu, atpūtas un mācību centrs Mazā kāpa, kas nodarbojas ar ādas māksliniecisko apstrādi un tirdzniecību, rīko mākslinieku izstādes un tematiskās radošās darbnīcas, kā arī apmācības kursus ādas mākslinieciskajā apstrādē. 

Centrs ir ādas apstrādes meistares Ineses Kāpiņas lolojums. Izstrādājumus ar mīlestību meistare veido teju 30 gadus un Mazajā kāpā viņai darboties palīdz tuvi cilvēki, kas arī mīl savu darbu.

Centrs  Mazā kāpa labprāt uzņem skolēnu ekskursijas! Ekskursijas cena ir 2 LVL+PVN. Ekskursijas laikā varēs:

  • ieskatīties ādas izstrādājumu tapšanas noslēpumos;
  • iemācīties atsķirt dažādās ādas un iegūt balvu atjautības konkursā;
  • iejusties amatnieku lomā, pagatavot unikālu suvenīru – atslēgas piekariņu vai rokassprādzi individuālā stilā;
  • pēc aktīvas darbošanās atvilkt elpu Pērses upes krastā pie ugunskura un nobaudīt zāļu tēju;
  • visai grupai ir iespējams noorganizēt arī ugunszupu, kas tiek vārīta ārā uz dzīvas uguns (pusdienas izmaksā 1,50LVL+PVN).

Viena no centra Mazās kāpas vērtībām ir ģimene, tādēļ arī šī vieta ir ļoti piemērota ģimenes atpūtai. Viesu namā var atpūsties ģimenes ar bērniem, aktīvi sportotāji, kas var izmantojot Kokneses velo takas, makšķernieki, kuri var ķert lielos lomus Daugavā vai Pērses upē. Tie, kam tuvāka daba, var apmesties teltīs un izmantot piknika un grila vietas, bet romantiķi var pavadīt laiku kamīnzālē.

Koknese ir Hansas savienības pilsēta, kas jau kopš seniem laikiem ir tirdzniecības, atpūtas un amatniecības centrs. Kokneses novadā var apmeklēt arī Kokneses senatnīgo parku ar pilsdrupām, kā arī apmeklēt uz Likteņdārzu un dot ieguldījumu tautas pieminekļa tapašanā uz Daugavas salas – Likteņdārzā.

Lai pieteiktos ekskursijai, zvaniet pa tel. nr. 29227936, 65161699 vai rakstiet uz e-pastu [email protected].

Vairāk par centru Mazā kāpa var uzzināt mājas lapā www.ada.viss.lv, bet tuvāk ar novadu un tūrisma maršrutiem var iepazīties mājas lapā www.kokneseturisms.info.