PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

7377.jpeg
Foto: rostislavsedlacek / 123RF
Neskatoties uz gaidāmajiem pedagogu protestiem, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aizvien piedāvā pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināt tikai līdz 295 latiem.

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis sacīja, ka esošajā budžetā nav finansējuma, lai palielinātu pedagogu zemāko likmi līdz 310 latiem. Viņaprāt, uz 310 latiem par likmi pedagogi varētu cerēt 2015.gadā, jo ministrija ir sagatavojusi strukturālo reformu paketi, kas ļautu rast nepieciešamo finansējumu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Ministrs ar sapratni uztver LIZDA pieteikto piketu, lai atgādinātu likumdevējam par savām prasībām, tomēr nedomā, ka tas radīs vēlamo pedagogu algu palielinājumu. V.Dombrovskis gan teica, ka izies pie pedagogiem, lai skaidru gan savu, gan valdības pozīciju.

"Es teiktu tā, pat ja budžetā būtu kāda vēl pārdalāma nauda, es to ieguldītu augstākās izglītības sektorā. Ja skolotājiem tiek nodrošināts lielāks atalgojums, tad augstākajā izglītībā, diemžēl, papildu finansējuma uz nākamo gadu vispār nav, tādēļ tas būtu taisnīgāk," izteicās ministrs.

IZM plāno paaugstināt pedagogu algas pamatlikmi līdz 295 latiem jeb 420 eiro neatkarīgi no tā, vai tiks parakstīts sadarbība memorands. "Neskatoties uz to, ka memorands no arodbiedrību puses netiks parakstīts un LIZDA rīkos protestus, valdība jau trešo gadu pēc kārtas piešķirs papildu finansējumu pedagogu algām," uzsver V. Dombrovskis.