PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

5661.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Lai arī pedagogiem tiek piedāvāts darba algas pamatlikmes palielinājums līdz 295 latiem jeb 420 eiro no nākamā gada 1.septembra, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) nav ar to īsti apmierināta.

"Tas nenosedz mūsu prasības, bet tas ir solis uz priekšu, lai mēs izkustētos no tā punkta, kur mēs bijām," pēc LIZDA valdes ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja tās vadītāja Ingrīda Mikiško, tomēr, izsakot šaubas, ka šis piedāvājums varētu pedagogus apmierināt. Viņa to raksturoja kā "mazu puspakāpienu uz priekšu".

I. Mikiško norādīja, ka pirms krīzes pamatlikme bija 350 lati, tādēļ pašreizējie 280 lati ir maz. Viņa akcentēja, ka jāatsakās no modeļa nauda seko skolēnam, taču 2014.gada budžetā tam neesot pietiekams finansējums, vēsta ziņu aģentūra LETA.

I. Mikiško norādīja, ka tuvākās divas nedēļas Izglītības un zinātnes ministrija, LIZDA un Ministru prezidenta Valda Dombrovska birojs strādās pie trīspusējā memoranda, kas iezīmētu algu palielinājumu nākamajos gados un nozarē plānotās reformas. Tomēr, ja neizdosies sekmīgi vienoties par vēlamo pedagogu algu palielinājumu, LIZDA lems par tālāko rīcību, taču pagaidām protesta akcijas tā neplāno. Pedagogi vēlas ieraudzīt atalgojuma palielinājuma grafiku, izstrādātu pedagogu motivācijas programmu un pamatalgas likmes palielinājumu no nākamā mācību gada.