PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6778.jpeg
Foto: Saeimas Kanceleja
Rīt, 24.septembrī, plkst.11 Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un politisko partiju pārstāvji pārrunās partiju apņemšanās problēmu risināšanai izglītībā un zinātnē.

12.Saeimas priekšvēlēšanu diskusijā  LIZDA noskaidros partiju viedokli par izglītības kvalitāti Latvijā un trim prioritāri risināmajām problēmām pirmajās 100 dienās pēc ievēlēšanas Saeimā. Kandidātiem jautās, kā motivēt pedagogus un kādai jābūt viņu darba samaksai Latvijā.

Diskusijā skaidros, kādas iespējas partijas pašlaik redz finansējuma pieaugumam nozarei turpmāko trīs gadu valsts budžetā. Tāpat meklēs atbildes par ikgadējo pedagogu darba samaksas paaugstināšanu, zinātnes un augstākās izglītības attīstību, pirmsskolas pedagogu atalgojumu no valsts budžeta no 2016.gada, mazo skolu atbalstu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā norāda LIZDA, neoficiāli zināms, ka no diskusijas dalībniekiem uz izglītības un zinātnes ministra amatu varētu kandidēt Ina Druviete, Inga Vanaga, Ņikita Ņikiforovs un Dana Reizniece-Ozola.

LIZDA ar politiskajām partijām noslēgusi vienošanos par sadarbību un atbalstu izglītības un zinātnes jautājumu risināšanā 12.Saeimas darbības laikā.