PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10179.jpeg
Foto: lentolo / 123RF
Viesojoties skolās un pašvaldībās, Valsts prezidents Andris Bērziņš secinājis, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) savu lomu kā izglītības vadītāja ir zaudējusi.

"Iespējams, mums jāveido Izglītības un attīstības ministrija. Izglītība ir cieši saistīta ar pašvaldībām, to nevar nodalīt. Neviens nešaubās, ka līdzekļi izglītībai ir nepieciešami, tikai jāatrod, kur tos iegūt," sacīja A. Bērziņš.

Pārrunājot notikušo pedagogu piketu, A. Bērziņš norādīja, ka skolotāji jau nav karotāji - viņi atnāca pavēstīt savu domu un meklēt risinājumus. "Skolotājiem jau ir skaidri priekšlikumi, kā sistēmu uzlabot," sacīja prezidents.

A. Bērziņš, aprunājoties ar mācībspēkiem, noskaidrojis, ka daži skolotāji atalgojuma dēļ pat baidās ieteikt bērniem pašiem kļūt par pedagogiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Pikets liks domāt tiem, kuri gatavojas iekļūt Saeimas namā," noteica prezidents. Nepieciešamība risināt šo problēmu nekur neizspruks, tāpēc prātīgi jau tagad meklēt iespējamos atrisinājumus, ieteica A. Bērziņš.