PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5770.jpeg
Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta jauniešu vēlmi izglītību gūt ārpus Latvijas, jo tas ir nepieciešams, lai pati Latvija attīstītos.

Uz jautājumu, kas ir jādara, lai apturētu iedzīvotāju došanos prom no Latvijas, A. Bērziņš  sacīja, ka problēma ir izglītības sistēma - tā ir jāattīsta. "Ja mēs to neattīstām, jauniešiem noteikti būs jābrauc. Citu variantu nav," teica A. Bērziņš.

Viņš aicināja jaunos cilvēkus, kuriem ir jauda un vēlme attīstīties, iegūt izglītību ārvalstīs, jo pasaulē var iegūt tādu izglītību, kāda Latvijai nākotnē būs nepieciešama, lai veicinātu ekonomikas attīstību, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Mums jaunie un stiprie ir jāsūta pasaulē iegūt izglītību, it sevišķi, ja tā citur ir labāka nekā Latvijā," uzsvēra Bērziņš. Viņš to pamatoja ar pārliecību, ka attīstība, sevišķi eksports, balstās uz personīgiem kontaktiem, ko var iegūt, studējot ārvalstīs. "Tā ir obligāta dzīves nepieciešamība, un šai attīstībai pamats ir jaunieši," piebilda prezidents.

Ir aplami cerēt, ka visu ir iespējams radīt uz vietas Latvijā. Latvija ir par mazu, lai šeit attīstītu normālu tirgus ekonomiku, pauda valsts pirmā persona. Viņaprāt, tā nav tik pašpietiekama, lai ekonomikas procesi būtu noslēgti.

"Tas nav iespējams, ja gribam dzīvot labāk. Tā ir obligāta, saprātīga un atbalstāma iniciatīva - jauniešiem meklēt sev to labāko ceļu, lai varētu uzturēt un attīstīt sevi, un atdot tiem, no kā ir paņēmuši," viņš noteica.