PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6284.jpeg
Arī šogad no profesionālo izglītības iestāžu piedāvātā jaunieši kā populārākās profesijas atzīst automehāniķa, ēdināšanas pakalpojumu speciālista, viesmīlības pakalpojumu speciālista un viesnīcu pakalpojumu speciālista arodu.

Labi uzņemšanas rezultāti bijuši arī metālapstrādes un būvniecības nozares profesijās, taču lielāku jauniešu interesi varētu vēlēties ķīmiskās rūpniecības, kokrūpniecības (mežsaimniecības un kokapstrādes), pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības nozaru specialitātēs, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošajās profesionālās izglītības iestādēs 2013.gadā uzņemti 10 287 audzēkņi, kas ir par 469 audzēkņiem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt papildu uzņemšanā septembrī mācības profesionālajās izglītības iestādēs sākuši 229 jaunieši.

Jaunieši, kuri nolēmuši apgūt profesiju kādā no IZM padotībā esošajām profesionālās izglītības iestādēm, mācībām varēja pieteikties vēl visu septembri, jo IZM bija izsludinājusi papildu uzņemšanu visās profesionālās izglītības iestādēs.