PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8130.jpeg
Foto: Michaeljung / 123RF
Lai uzzinātu par aktuālajām programmām, kas palīdzēs jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem attīstīt jaunas prasmes, radīts projekts Jauniešu garantija. 

Jauniešu garantija ir Eiropas Komisijas iniciatīva, tās mērķis ir veicināt jauniešu nodarbinātību, palīdzēt jauniešiem atgriezties izglītības iestādē un veiksmīgi iekļauties darba tirgū.

Labklājības ministrijas apkopotā informācija liecina, ka Latvijā nestrādā un nemācās 54 tūkstoši jauniešu vecumā no 15 līdz 29 gadiem. Trešā daļa no tiem dzīvo Pierīgas novados, 24,3% – Latgalē.

Informatīvajā seminārā, kas norisinājās 30.martā, projekta PROTI un DARI! pārstāve Marta Meženiece stāstīja, ka pasākuma mērķis ir motivēt un aktivizēt jauniešus, kuri nemācās, nestrādā vai neapgūst arodu un nav reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Tāpat interesenti tika informēti par NVA "Jauniešu garantijas" atbalsta pasākumiem, ar kuru palīdzību tiks veicināta jauniešu iesaiste nodarbinātībā, apmācībā vai izglītības ieguvē. Noslēgumā Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) pārstāve informēja par iespējām gada vai pusotra gada laikā iegūt profesionālo izglītību kādā no 40 profesionālās izglītības iestādēm visā Latvijā, saņemot stipendiju un cita veida atbalstu mācību laikā.​​