PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6581.jpeg
Foto: romrodinka / 123RF
Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) par auklītēm reģistrētas jau 380 fiziskās un juridiskās personas, norāda dienesta vadītāja Inita Juhņēviča.

Viņa sacīja, ka interese kļūt par bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju nav zudusi un turpina pieteikties jaunas auklītes. I. Juhņēviča arī atzīmēja, ka pārsvarā par auklīti vēlas reģistrēties bērnu vecvecāki, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Dienesta vadītāja arī uzsvēra, ka no 1.janvāra līdz 1.februārim pārbaudīs, vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēji ir ieguvuši nepieciešamo sertifikātu.

Līdz šā gada beigām gan ir noteikts pārejas periods, kad bērnu uzraudzības pakalpojumu var sniegt arī persona, kura neatbilst izglītībai noteiktajām prasībām. Savukārt, ja bērnu uzraudzības pakalpojumu plānots sniegt arī 2014.gadā, personai līdz 2013.gada beigām ir šī izglītības programma jāapgūst un līdz nākamā gada 1.februārim par to jāinformē Kvalitātes dienests, pretējā gadījumā persona tiks izslēgta no bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistra.

Lai risinātu problēmu ar vietu trūkumu bērnudārzos, valdība apstiprinājusi Labklājības ministrijas izstrādātos noteikumus, kas paredz, ka, apgūstot 40 stundu apmācību, ikviens, kas nav izdarījis Bērnu tiesību aizsardzības likumā minētus pārkāpumus vai noziedzīgus nodarījumus, var kļūt par aukli un pieskatīt bērnus, saņemot 100 latu atlīdzību no valsts.