PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6845.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Rēzeknes Augstskola (RA) un Rēzeknes 1.vidusskola noslēgušas sadarbības līgumu, kas paredz sadarbību starp mācību iestādēm izglītības, zinātniski pētnieciskajā, karjeras vadības jomā, kā arī kultūras un sporta jomās. 

RA vārdā sadarbības dokumentu parakstīja augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks, Rēzeknes 1.vidusskolas vārdā - tās direktors Jānis Poplavskis.

J. Poplavskis norādīja, ka RA ir izglītības centrs, kurā vērojama strauja attīstība. "Nākotnē mēs uz RA raugāmies kā uz ļoti labu sadarbības partneri skolēnu zinātniski pētniecisko darbu izstrādē. Tāpat būtu jāsekmē ciešākas saiknes izveide starp skolas skolotājiem un augstskolas mācībspēkiem," piebilda J. Poplavskis.

Savukārt E. Teirumnieks akcentēja iepriekšējo pozitīvo sadarbību, jo Rēzeknes 1.vidusskola ir prakses vieta topošajiem skolotājiem, kuri studē RA Izglītības un dizaina fakultātē, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Izglītības iestādes iecerējušas rīkot pieredzes apmaiņas seminārus, sadarboties mācību un metodisko materiālu izstrādāšanā, organizēt zinātniskās konferences, kopīgus sporta un kultūras pasākumus, kā arī sadarboties mūžizglītības jomā.

Nākotnē plānots sadarboties arī vispārējās vidējās izglītības sistēmas attīstībā un tās efektivitātes paaugstināšanā, tostarp izstrādāt un iesniegt priekšlikumus par kvalitatīvas, daudzveidīgas un mūsdienīgas izglītības ieguves iespējām atbildīgajām pašvaldību un valsts institūcijām.