PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

5723.jpeg
No šodienas rīdzinieki var pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Izvērtējot izglītības iestāžu iesniegtos projektus konkursā Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem, finansējums tiks piešķirts astoņām iestādēm kursu organizēšanai. Projektu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmenī, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Bez maksas latviešu valodu varēs mācīties tie Rīgas iedzīvotāji, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši galvaspilsētā. Informācija par pieteikšanos un kursu vietām ir pieejama interneta vietnē www.iksd.riga.lv. Latviešu valodas apmācības vietu Rīgas iedzīvotāji varēs izvēlēties paši sev izdevīgā vietā atbilstoši pievienotajam sarakstam.

Kopumā latviešu valodu būs iespēja apgūt 1200 rīdziniekiem.

Projektu konkursā par latviešu valodas kursiem kopumā tika iesniegti 26 projektu pieteikumi, no kuriem astoņi atzīti par atbilstošiem visām prasībām. Kopējais projektiem piešķiramais finansējums ir 114 783 eiro.