PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6642.jpeg
Foto: Ieva Januma, Mārtiņa mamma
14 no 96 Rīgas pašvaldības līdzfinansētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm nāksies apturēt darbību esošajās telpās, jo tās atzītas par nepiemērotām bērnudārza darbībai.

Tā pēc būvniecības dokumentācijas pārbaudēm nolēmusi Rīgas pilsētas būvvalde.

Šī gada augustā konstatēts, ka 56 no 96 minētajām iestādēm strādā telpās, kurām nav apstiprināta atbilstoša funkcija. Būvniecības dokumentācijas pārbaudēs secināts, ka 14 no 56 izglītības iestādēm telpu ekspluatāciju nāksies pārtraukt. Deviņiem bērnudārziem objektīvu iemeslu dēļ, piemēram, apsolītas telpu maiņas vai būvprojekta saskaņošanas dēļ, ir pagarināti dokumentu sakārtošanas termiņi, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Patlaban būvvaldē vēl nemin, kuriem tieši bērnudārziem darbība pašlaik ir jāpārtrauc, - tuvāko dienu laikā paredzēts apsekot minētos 14 bērnudārzus, lai pārbaudītu, vai iestādes ir pārtraukušas telpu ekspluatāciju un atkārtoti pārbaudītu arī šo bērnudārzu dokumentāciju. Ja dokumentācija liecinās par telpu atbilstību funkcijām un tiks saskaņota ar būvvaldi, minētie bērnudārzi savu darbību varēs atsākt.

Pārējām iestādēm dokumentācija ir saskaņota vai ir saskaņošanas procesā, jo daļa iestāžu būvvaldē dokumentus iesniegusi augusta beigās, tādēļ speciālistiem tie vēl jāizvērtē. Tāpat dokumentācijas pārbaudes process vēl tiks veikts 26 privātajiem bērnudārziem, ko pašvaldība nelīdzfinansē.