PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

8848.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
No nākamā gada 1.janvāra ar "Rīgas satiksmes" skolēna e-karti varēs norēķināties par pusdienām Rīgas skolās.

Savukārt bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm nodrošinās bezmaksas ēdināšanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs žurnālistus informēja, ka no nākamā gada 1.janvāra ar skolēna e-karti varēs maksāt par pusdienām Rīgas skolu ēdnīcās, proti, vecākiem būs iespēja pārskaitīt uz šo karti naudu.

Ņemot vērā šādas izmaiņas, bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm varēs to izmantot, lai saņemtu pusdienas par pašvaldības līdzekļiem, informē ziņu aģentūra LETA.

“Agrāk viss atdūrās pret vienu sarežģītu psiholoģisku niansi - nebija tehniskas iespējas nodrošināt bērniem no trūcīgajām vai maznodrošinātajām ģimenēm brīvpusdienas tā, lai viņu klasesbiedri par to neuzzinātu. Citiem vārdiem, skolā visi zinātu, ka Jānis vai Pēteris ir “nabadzīgi” un “viņus ēdina par domes naudu”. Mēs zinām, ka bērni reizēm uzvedas visādi,” savā Facebook kontā skaidro Rīgas mērs Nils Ušakovs, piebilstot, ka “bērni no trūcīgajām vai maznodrošinātajām ģimenēm varēs pusdienot par brīvu un pavisam diskrēti”.

Līdz 1.janvārim Rīgas skolu ēdnīcas tiks aprīkotas ar speciāliem validatoriem, lai varētu izmantot šīs e-kartes. Paredzēts, ka maksimālā naudas summa, ko varēs pārskaitīt uz šīs kartes, būs 140 eiro.

Pieteikties e-kartei varēs elektroniski. Ja tas tiks izdarīts līdz 31.augustam, tad skolēna e-kartes tiks nogādātas skolas.

Kā informēja Rīgas domes pārstāvji, pašlaik reģistrēti 478 bērni no trūcīgām ģimenēm un 216 no maznodrošinātām ģimenēm.