PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6391.jpeg
Foto: leaf / 123RF
Skolu reitingā visaugstāk novērtēta Rīgas Valsts 1.ģimnāzija (RV1Ģ), liecina Ata Kronvalda fonda izstrādātais skolu reitings 2014.gadam.

RV1Ģ, kura reitinga pirmo vietu ieņem jau vairākus gadus, novērtēta ar 140,23 punktiem, kas teju trīs reizes pārsniedz nākamā sekotāja - Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja - rādītājus. Licejs reitingā ierindojies otrajā vietā ar 53,01 punktu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Trešo vietu reitingā ieņem Rīgas Franču licejs. Pēdējo vietu reitingā, saņemot vienlīdzīgu punktu skaitu, vienlaicīgi ieņem trīs skolas - Rēzeknes 5.vidusskola, Rīgas 60.vidusskola un Rīgas 92.vidusskola. Tās novērtētas ar 0,50 punktiem.

"Mazo" skolu reitinga līdere ir Aglonas vidusskola - tā ieguvusi 37,97 punktus. Salīdzinot ar pagājušo gadu, vidusskola pakāpusies par vairāk nekā 30 vietām. "Mazo" skolu reitinga rezultāti ir daudz blīvāki nekā "lielo" skolu reitingā. Otrajā vietā ierindojas Daugavpils Saskaņas pamatskola, kas ieguvusi tikai par 1,3 punktiem mazāk - 36,67 punktus.

Trešajā vietā ierindota Rīgas 89.vidusskola. 63. jeb pēdējo vietu reitingā ieņem 10 skolas.

Reitingā novērtētas 105 "lielās" un 147 "mazās" skolas. Novērtējumā nav iekļautas visas Latvijas skolas. Novērtējumā tiek ievietotas tikai tās skolas, kuru skolēni konkrētajā mācību gadā ir guvuši apbalvojumus mācību priekšmetu valsts, atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātnisko darbu konferencē.

Iedalījums veidots, balstoties uz izglītojamo skaitu - "lielajās skolās" vidusskolēnu skaits ir lielāks par 100, bet "mazajās skolās" - mazāks par 100 skolēniem. Punktu piešķiršana notiek, summējot izglītības iestādes audzēkņu sasniegumus piecās atklātās valsts olimpiādēs, 14 valsts olimpiādēs un vienā zinātniskajā konferencē.

Ar pilnu "mazo" un "lielo" skolu reitingu var iepazīties mājaslapā www.skolureitings.lv. Ata Kronvalda fonds ir sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Ar savu darbību fonds vēlas palīdzēt izaudzināt talantīgos skolēnus, kas nākotnē būs valsts intelektuālais balsts.