PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5760.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Drošības nedēļā, kas sākās vakar, aicina 4.-7.klašu skolēnus apgūt jaunas zināšanas par satiksmes drošību velosipēdistiem, kā arī piedalīties konkursā un laimēt balvas.

Kā direkcijā, katru dienu CSDD mājaslapā tiks ievietoti divi videosižeti un divi jautājumi par satiksmes drošību velobraucējiem ar vairākiem atbilžu variantiem. Katrai klasei jānoskatās sižeti un kopīgi jāatbild uz jautājumiem, izvēloties pareizos atbilžu variantus no piedāvātajiem. Atbildes uz kārtējās dienas jautājumiem līdz tās dienas beigām katra klase aicināta sūtīt uz e-pastu [email protected].

Katru dienu tiks izvērtētas atbildes uz jautājumiem un noteiktas klases, kuras sniegušas pareizās atbildes. Izlozes kārtībā no katras dienas pareizo atbilžu sniedzējiem tiks noteikta viena klase, kura balvā saņems ekskursiju uz Rīgas Motormuzeju. Tā Drošības nedēļas laikā piecas klases saņems balvu - 2013./2014.mācību gadā sev ērtākā laikā apmeklēt Rīgas Motormuzeju bez maksas.

Konkursā izmantotās filmiņas CSDD veidojusi sadarbībā ar Valsts policiju. Lai sniegtu visaptverošu informāciju par drošu velobraukšanu, filmiņās piedalās Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, ārsts-traumatologs Svens Rubenis, scenārija autors Kārlis Anitens, kā arī - CSDD sniedz informāciju, piemēram, par ceļu satiksmes noteikumiem, velo vadītāja apliecības iegūšanas iespējām, velo reģistrēšanu.