PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6708.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Septembrī visā Latvijā norisināsies Dr. Klauna skolu programma, kuras mērķis ir savākt nepieciešamos līdzekļus labdarības projekta atbalstam.

Dr. Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija, kuras pārstāvji dodas uz slimnīcām, lai ar medicīnas klaunādes metodēm psiholoģiski palīdzētu bērniem. Medicīnas klauni ir īpaši apmācīti profesionāļi, kuri daudzās valstīs atvieglo mazo pacientu ikdienu un palīdz pārciest uzturēšanos slimnīcā, pārvarēt stresu sāpīgu procedūru laikā, kā arī uzlabot fizisko un emocionālo stāvokli.

Latvijā pirmo Dakteru Klaunu komandu izveidoja 2013. gadā. Tagad tā efektīvi darbojas gan Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, gan citās Latvijas slimnīcās.

Projekta laikā tiks palielināta skolēnu informētība par vienaudžiem, kuri spiesti uzturēties slimnīcās, sekmējot sociāli atbildīgu rīcību.

Paužot atbalstu, akcijas ietvaros skolēni ir aicināti uzlikt sarkanos degunus, nofotogrāfēties paši vai kopā ar klasi un ievietot attēlus akcijas lapā. Visi ir aicināti dalīties ar bildēm sociālajos tīklos un balsot par sev tīkamākajiem attēliem.

Populārāko fotogrāfiju autori ik nedēļu saņems balvu – biļetes visai klasei uz kādu no Forum Cinemas rādītajām filmām, savukārt oktobra sākumā viena klase tiks pie galvenās balvas - 500 eiro ekskursijai uz pašu izvēlētu vietu.

Lai kopīgi atbalstītu projektu, aicinām skolās izvietot akcijas plakātus, kā arī iepazīties ar Dr. Klauna vēstuli skolu direktoriem, skolotājiem un pasniedzējiem.

Uzliec degunu un ļauj, lai smiekli ārstē!