PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6726.jpeg
Foto: deklofenak / 123RF
Šodien sāksies Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) Jauno mediķu skolas 2013./2014. akadēmiskais gads.

Šis būs Jauno mediķu skolas ceturtais mācību gads. Līdz šim to absolvējuši 505 vidusskolēni. Savukārt šogad mācības uzsāks 250 vidusskolēni, no kuriem 150 mācības turpinās jau otro gadu, bet 100 sāks mācības no jauna, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Nodarbības ilgs līdz maijam, kad ik gadu skolas absolventi saņem sertifikātus, kas kopā ar labām centralizēto eksāmenu atzīmēm dod priekšroku, stājoties LU MF.

Skolēniem lekcijas lasīs un praktiskās nodarbības vadīs LU Medicīnas fakultātes pasniedzēji un Latvijas medicīnas nozares praktiķi, kā arī doktoranti un Ārstniecības programmu vecāko kursu studenti.

Mācības skolā ir veidotas kā aizraujošu lekciju cikls, kura mērķis ir sniegt ieskatu medicīnas zinātnē. Skolas laikā jaunieši apgūs ievadkursu cilvēka anatomijā un histoloģijā, kā arī uzzinās par biežākajām orgānu-sistēmu patoloģijām, to izmeklēšanas metodēm un ārstēšanu. Skolēni arī iepazīstas ar onkoloģijas un ķirurģijas iespējām mūsdienās, noklausās ievadkursu dzemdniecībā un ginekoloģijā, kā arī iepazīstas ar jaunākajām aktualitātēm pediatrijā. Mācību kursā iekļauta arī farmakoloģija, molekulārās bioloģijas metožu pielietošana medicīnā. Paralēli specializētajiem kursiem skolēniem tiks piedāvāts arī ieskats Latvijas un pasaules medicīnas vēsturē.