PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

10815.jpeg
Foto: goodluz / 123RF
Līdz šī gada 23. novembrim ikvienam ir iespēja nobalsot par konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” finālistiem.  

Konkursa fināla balsojumā piedalās Liepājas un Ventspils pilsēta, kā arī Ogres novads. Balsojumu ir iespējams veikt Jaunatnes lietu mājaslapā vienu reizi 24 stundu laikā no vienas ierīces.

“Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2017” statusa ieguvēja noteikšanā tiks ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāti. Balstoties uz konkursa nolikumu: "Pretendents, kas iegūs visvairāk balsu publiskā balsošanā tīmekļa vietnē, papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems 3 (trīs) punktus, otrā vietā ierindotais pretendents papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems 2 (divus) punktus, trešā vietā ierindotais pretendents papildus vērtēšanas komisijas vērtējumam saņems 1 (vienu) punktu."

Konkursa uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Tāpat uzvarētājs saņems goda plāksni ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” un ceļojošo kausu ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta”.  Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti  2016. gada 9. decembrī Jelgavā. Pasākuma laikā tiks parakstīta arī pašvaldības apņemšanās pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu 2017.gadā. Tostarp 9. decembrī Jelgavā notiks arī konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2016” apbalvošana un 3. decembrī Rīgas 2. Valsts ģimnāzijā notiks konkursa “Gada brīvprātīgais 2016” uzvarētāju godināšana.

Konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” tiek organizēts otro gadu ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū un tā nozīmi sabiedrības ar pilsonisko  apziņu audzināšanā, tajā skaitā Eiropas Savienības vērtības un iespējas jauniešiem; stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni; paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Jaunatnes padomi un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Jauniešu televīzijas Chaula.tv saruna arPaulu Āboliņu Ābolu.