PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6312.jpeg
Šī gada laikā Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) izsniedzis 53 pedagogu privātprakses sertifikātus, kas, salīdzinot ar pērno gadu, norāda uz intereses samazināšanos.

2013.gada laikā IKVD izsniedzis 178 sertifikātus, bet 2012.gadā - vēl par 12 sertifikātiem vairāk. Savukārt 2014.gada vidū izsniegto sertifikātu skaits nav sasniedzis pat pusi no pagājušajā gadā izsniegto sertifikātu skaita, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tomēr, neskatoties uz kopējo pieprasījuma kritumu, palielinājusies vēlme iegūt sertifikātus pirmsskolas programmu izveidei. Pusgada laikā IKVD izsniedzis jau 11 šādus sertifikātus. Salīdzinājumam - visa pērnā gada laikā dienests apstiprinājis 12 pieprasījumus.

Šādu tendenci IKVD vadītāja Inita Juhņēviča skaidroja ar lielo privāto bērnudārzu popularitāti un pieprasījumu.

I. Juhņēviča norādīja, ka joprojām vispieprasītākās ir valodu programmas. Tomēr šogad sertificētas arī vairākas jaunas programmas.

IKVD vadītāja skaidroja, ka aktualizējušās latviešu tradīciju un kultūras apguves programmas. Tā apstiprinājumu ieguvušas keramikas un latviešu rakstu zīmju apguves programmas. Tāpat sertifikātu ieguvusi arī programma, kuras mērķis ir kompetenču pilnveidošana Latvijas un pasaules vēsturē.

I. Juhņēviča atklāja, ka sertificēta arī pavisam neparasta interešu izglītības programma - LEGO nodarbības.