PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

7377.jpeg
Foto: rostislavsedlacek / 123RF
Sestdien, 5.oktobrī, Rīgā notiks ārzemju izglītības izstāde Starptautiskās izglītības dienas, kurā interesenti varēs uzzināt par vidējās un augstākās izglītības iespējām dažādās valstīs.

Šoreiz izstādē piedalīsies vairāk nekā 80 mācību iestādes un ar izglītību ārzemēs saistītas organizācijas. Izstādē būs pārstāvētas universitātes no Lielbritānijas, Nīderlandes, Šveices, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Lietuvas un citām valstīm. Jaunieši, kas domā par bakalaura vai maģistrantūras studijām ārzemēs, varēs izvērtēt un salīdzināt akadēmisko un profesionālo programmu iespējas, kā arī uzzināt par praktiskām sadzīves lietām, ar ko nākas saskarties, studējot dažādās valstīs, vēsta laikraksts Diena.

Līdzās Eiropas valstu universitātēm izstādē piedalīsies arī 20 Ķīnas universitāšu pārstāvji, kā arī Ķīnas stipendiju padome (China Scholarship Council). Pēdējos gados Ķīna kļuvusi par vienu no populārākajām valstīm, kurā augstāko izglītību vēlas iegūt ārzemju studenti, universitātes piedāvā arī programmas angļu valodā. Savukārt īpašas valdības programmas ietvaros Ķīna katru gadu piešķir stipendijas, kas pieejamas arī studentiem no Baltijas valstīm.

Vēl izstādē varēs iepazīties ar izglītības iespējām, ko piedāvā mūzikas un deju konservatorijas no Anglijas un Nīderlandes, viesnīcu menedžmenta skolas no Šveices, kā arī prestižas Anglijas un Šveices privātskolas un neatkarīgās koledžas, valsts finansētās britu vidusskolas un tālākizglītības koledžas. Varēs uzzināt arī par bērnu vasaras nometnēm, kas piedāvā angļu valodas kursus apvienojumā ar dažādām aktivitātēm un akadēmiskajiem priekšmetiem. Izstādes laikā notiks arī vairāki semināri gan par atsevišķu izglītības iestāžu piedāvājumu, gan par starptautisko angļu valodas eksāmenu IELTS.

Visu izstādes dalībnieku saraksts atrodams tīmekļa vietnē www.balticcouncil.org.