PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9325.jpeg
Foto: highwaystarz / 123RF
2013.gada nogalē sākts vērienīgs ilgtermiņa projekts WiFi skolās, lai Latvijas mācību iestādes aprīkotu ar bezmaksas bezvadu internetu. Šogad plānots atklāt bezmaksas WiFi teritorijas 100 mācību iestādēs.

Kopš projekta sākuma WiFi tīkls Lattelecom-free pieejams 17 izglītības iestādēs visā Latvijā. Pirmās mācību iestādes, kur projekta laikā atklāta bezvadu interneta iespēja, ir Līvānu 1.vidusskola un Daugavpils 12.vidusskola. Decembra dati liecina, ka visvairāk bezmaksas WiFi unikālo lietotāju bijis Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā, Jelgavas 5.vidusskolā un Tukuma 2.vidusskolā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Bezvadu internets ļauj skolotājam izmantot mobilo datorklasi, planšetdatorus un citas mobilās tehnoloģijas. Ar to palīdzību skolēni var informāciju izpētīt un izzināt paši, pārbaudīt savas zināšanas testos un simulācijā, norāda pedagogi. "Skolotājs var palielināt savu produktivitāti, lietojot viedtelefonu vai planšetdatoru - nofotografējot tāfeli, skolēnu darbus vai demonstrējumus, automātiski ielādējot tos mākonī, lai tie ir pieejami skolēniem arī vēlāk," par bezmaksas WiFi priekšrocībām stāstīja dabaszinātņu skolotājs Gatis Narvaišs.

Bezmaksas bezvadu tīkls pieejams skolās, kas atrodas tādās vietās kā Daugavpils, Līvāni, Jaunkalsnava, Vecbebri, Madona, Tukums, Jūrmala, Jēkabpils, Alūksne, Kandava, Balvi, Baldone, Skrīveri, Lizums un Lejasciems. Februārī plānots ierīkot bezmaksas WiFi Balvu pamatskolā, Rūjienas vidusskolā, Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolā un Majoru vidusskolā.