PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5899.jpeg
Skolai ir jānodrošina skolēniem dienasgrāmatas, jo tā ir pielīdzināma mācību dokumentiem, norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Ministrija skaidro, ka skolēna dienasgrāmata ir pielīdzināma tādiem dokumentiem kā izglītojamā personas lieta, klases žurnāls, liecība, izsniegto izglītības dokumentu reģistrācijas grāmata un citi. Tādēļ dienasgrāmatas jānodrošina skolai.

Pirms jaunā mācību gada Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) saņēmis vecāku jautājumus par to, kādi mācību līdzekļi jāpērk, un visvairāk neskaidrību skolēnu vecākiem ir par darba burtnīcām, dienasgrāmatām un skolas formām.

Jau vēstīts, ka vecākiem mācību grāmatas un darba burtnīcas nav jāiegādājas. Skolēnu vecākiem par saviem līdzekļiem ir jānodrošina individuālie mācību piederumi - kancelejas preces, apģērbs un apavi, atsevišķu mācību priekšmetu, piemēram, sporta, mājturības un tehnoloģiju, obligātā satura apguvei nepieciešamais specifiskais apģērbs, apavi un higiēnas piederumi. Tāpat vecākiem ir jāiegādājas materiāli, kurus izmantojot mācību procesā skolēns rada priekšmetu vai produktu savām vajadzībām, piemēram, izejmateriāli, ar ko mājturības stundā skolēns apgūst veidošanu vai rokdarbus, proti, tam nepieciešamais plastilīns, dzija, adāmadatas, diegi u.tml.