PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6003.jpeg
Foto: Talsi.lv
Patlaban patriotiskā audzināšana skolās nav nodrošināta pietiekamā līmenī, tāpēc jāveic izmaiņas izglītības sistēmā, lai šo situāciju mainītu, intervijā laikrakstam Diena pauž aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Viņš skaidro, ka skolai jauniešu uzskatu veidošanā ir būtiska loma, kas var tikt veiksmīgi izmantota, bet var tikt arī izniekota. "Tiekoties ar pašvaldībām, ne vienreiz vien norādīts, ka jauniešiem ir interese iesaistīties Jaunsardzē, bet trūkst iespēju nodrošināt jauniešus ar formastērpiem, attiecīgu ekipējumu, arī ar instruktoriem," klāsta R. Vējonis.

"Jāsaka paldies daudzām pašvaldībām, kas atrod iespējas noalgot papildu instruktorus Jaunsardzes vienībām, bet jāmet akmens valsts dārziņā, ka nespējam tam iedot naudu no valsts budžeta. Turklāt militārās mācības ieviešana skolās noteikti prasītu vēl vairāk naudas," intervijā laikrakstam norāda aizsardzības ministrs.

Viņš atklāj, ka Aizsardzības ministrija (AM) drīzumā plāno vērsties valdībā ar plānu, kā tuvākajā laikā Zemessardzi attīstīt, sagatavojot daudz augstākā līmenī.

Jaunsardzes stiprināšana esot ļoti būtiska patriotiskās audzināšanas aspektā. "Plānojam palielināt Jaunsardzes nometņu skaitu, tādā veidā piesaistot lielāku skaitu cilvēku. Jaunsardzē darbojas gan latvieši, gan citu tautību jaunieši, un tādā veidā Jaunsardze ir laba integrācijas procesa sastāvdaļa, kas reāli pierāda - Latvijas patriotismam nav tautības," pārliecināts R. Vējonis.