PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5901.jpeg
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis uzskata, ka skolās bērniem nepieciešams veltīt vairāk uzmanības militārām lietām.

Vakar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā viens no deputātiem - Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācijas valdes priekšsēdētājs Gunārs Rusiņš - interesējās, vai būtu lietderīgi padomāt par fiziskās un militārās apmācības ieviešanu skolās, piemēram, nodrošinot, ka skolēniem šādas apmācības notiek vasaras brīvlaikā.

R. Vējonis uz deputāta ierosinājumu atbildēja, ka Aizsardzības ministrija vēlas, lai šādiem jautājumiem skolās tiktu veltīta pietiekama uzmanība, taču viņš saprot, ka izglītības programmās atsevišķa stunda nav iespējama.

"Protams, mēs labprāt vēlētos, ka tiktu veltīta pienācīga uzmanība šiem jautājumiem skolās. Taču mēs tikpat labi zinām, ka ir jautājumi, kas saistīti ar drošību uz ielām, un valstiskās audzināšanas pasākumi, un kopējā bērnu apmācīšanas programmā atrast brīvas stundas Izglītības un zinātnes ministrija neredz," stāstīja ministrs.

Ministrs gan domā, ka šiem jautājumiem varētu pievērsties klases audzināšanas stundās.