PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5774.jpeg
Izglītības un zinātnes ministrijai kopā ar vairākām citām ministrijām būtu jāpilnveido izglītības saturs par veselības jautājumiem skolās.

Par veselības mācību skolās kā atsevišķu mācību priekšmetu tiek diskutēts jau kādu laiku, un par to viedokļi atšķiras. Veselības ministrija (VM) norāda, ka laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam, kopš tika ieviests integrētais mācību priekšmets Sociālās zinības, skolēnu veselības paradumi nav uzlabojušies, ko apliecinot fakts, ka tik daudz skolēnu regulāri smēķē, lieto alkoholu un ir fiziski neaktīvi, vēsta ziņu portāls TVNET.

Lai uzlabotu situāciju, VM kā iespējamos risinājumus min Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 2013.gada 1.decembrim pilnveidot klases stundas programmas paraugu 1.–12.klasei, papildinot veselības izglītības jautājumu tēmu loku. Savukārt profesionālajās vidējās izglītības iestādēs un arodskolās no 2015./2016. mācību gada iecerēts noteikt mācību saturā obligāti apgūstamu veselības izglītības moduli, vienlaikus nepalielinot izglītojamo noslodzi.

Tāpat jāveic pedagogu sagatavošana un izglītošana, lai nodrošinātu profesionālā vidējā izglītībā un arodizglītībā kvalitatīvu veselības izglītības jautājumu apguvi.